Shaker Stili ile Mutfağınızı Dekore Edin
Shaker stili, son zamanlarda trend olan bir tarzdır. Amerikan stillerinden olan Shaker stili, evin içerisinde sade ve yalın bir hava oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Bu stilin ortaya çıkışı 18. Yüzyıla dayanmaktadır. 18. Yüzyılda İngiltere’den çıkıp Amerika’ya göç etmiş olan Shaker topluluğunun benimsediği yaşam şekli uzun bir zaman sonra yani günümüzde artık en bilindik mobilya stillerinden bir tanesi olmayı başarmıştır. Shaker stilinde bütün mobilyalar el yapımı ve ahşap tarzdadır. Shaker stilinin en çok görüldüğü alanlar yatak odası, mutfak ve dekorasyon ürünleridir. Shaker stili, benimsediği ‘Less is more’ yani ‘az ama öz’ kavramından yola çıkarak hem klasik hem de şık bir dekorasyon oluşturmayı hedeflemektedir.
Shaker Stili Nasıl Oluşturulur?
Shaker stilini mutfağa uyarlamak için öncelikle yemek masası için yeterli bir alan var ise mutfağın yemek masası ve sandalyeleri ile uyumlu bir şekilde olması gerekmektedir. Örneğin sandalye seçiminde spindle tarzı sandalyeler Shaker stilini için en uygun tarzdaki sandalyelerdir. Mutfakta daha ferah bir görünüm elde edebilmek için yemek masasını mutfağın dolapları ile aynı ya da yakın tonlarda olması gerekir. Ya da mutfağınızda eğer bir ada ünitesi var ise bunu yemek masası olarak değerlendirmeniz daha doğru olacaktır.
Shaker Stilinde Renk Seçimi
Son dönemlerde en çok tercih edilen renklerden bir tanesi de gridir. Shaker stilinde en çok kullanılan renklerden bir tanesi de gridir. Shaker stili uygularken gri renge en uygun olarak ahşap ürünler ya da vintage olan beyaz ürünler seçilerek birbirleri ile tamamlamak mümkündür. Ancak mutfak alanı küçükse Shaker stili her zaman çözüm sağlamayabilir. Bu sebeple mutfağı daha ferah göstermek için duvarların yüzeylerinin boş bırakılması gerekir. Birkaç adet raf eklenerek eşya koymak için alan oluşturulabilir ve bu sayede duvar yüzeyleri de boş kalır. Mutfağınızı Shaker stiline çevirmek istiyorsanız eğer tezgahınızı ahşap yapıya dönüştürebilir ve mutfak dolaplarınızı da beyaz renge boyayarak kapaklarını da çıtalayarak mutfağınızda Shaker stili oluşturabilirsiniz. Beyaz ve ahşap Shaker stilinin anahtar kelimeleridir.