Güvensiz Bir Dönemde Çocuk Yetiştirirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Toplumsal olaylar, siyaset, dış politikaların yarattığı gerginlik, işsizlik, enflasyon gibi birbirinden farklı birçok konu özellikle yetişkinleri ardından çocukları korkuya ve endişeye itiyor. Ailelerde çevresel sorunlarla baş etme konusunda üstün bir yetenek yoksa eğer ister istemez gerginliklerini ya da endişelerini eve yani çocuklarına yansıtıyorlar.
Geleceği öngörememe, sisteme ve siyasi ilişkilere karşı güvensizlik, sürekli yeni bir karar ve değişimin yarattığı belirsizlik insanlarda gelecekten korkma sorununa sebep oluyor. Bazı çiftler daha en başında bu gibi dönemlerde çocuk sahibi olmamayı kafaya koymuşken, bazı çiftler çocuklarını nasıl koruyabilecekleri, onların bu durumlardan nasıl etkilendikleri gibi sorularla baş etmeye çalışıyor.
Geleceğe Duyulan Güvensizliğin Azaltılması İçin Neler Yapılabilir?
Çocuk sahibi olmak çok önemli ve sübjektif bir karardır ancak çocuk sahibi olanların bu güvensizliğin sonuçlarını kararında yaşayabilmeleri gerekir. Gelecek zamanın her daim belirsizliği beraberinde taşıdığından bunu kabullenmek önemlidir. Değişimin son bulmayacağı ve kötü zamanların da illa ki iyi bir sona ereceği bilinmelidir.
İnsanın doğası gereği kolay adapte oluşu zorlukların üstesinden gelinebilmesini kolaylaştırır. Çevrenize dolayısıyla çocuğunuzun da çevresine iyi insanlar toplamaya çalışmak ve gergin anlarda dahi doğruyu ve iyi seçebilmek önemli bir dayanak noktasıdır. Çocuğunuz sizin bu dönemlerde yapmaya çalıştıklarınızı gelecek olumsuz olsa dahi yapmaya çalışır ve kendisini sorumlu olduğu kişileri korumayı kolayca başarır.